Lezing Nick Hannes

Dinsdag 10 mei, Sint-Lucas Academie Gent

Tijdens deze lezing sprak Nick over zijn projecten ‘Red Journey’, ‘Tradities’ en ‘Mediterranée’. In 2009 verscheen zijn boek Red Journey, dat een eigenzinnige blik werpt op de voormalige Sovjet-Unie.

Een jaar lang trok fotograaf Nick Hannes samen met zijn vriendin door de landen van de voormalige Sovjet-Unie, een reis van Antwerpen naar Vladivostok en terug. Onderweg deed hij o.m. Armenië, Turkistan, Oezbekistan, Kirgizstan en Mongolië aan en maakte er een reeks sterke beelden die nu gebundeld zijn in zijn boek.Verschillende elementen dragen bij tot het welslagen van dit project. In oogverblindend scherpe en kleurige beelden weet Hannes de contradicties van deze onbekende wereld te vatten. Het surrealisme van armoede naast iconen van de consumptiemaatschappij. Hij legt minder de nadruk op de ellende (of het esthetiseren van die ellende) en meer op het vervreemdende van de situatie.  Zoals hij het verwoorde rondhangen op de juiste plek en op het juiste moment de sfeer vastleggen door op de perfecte passanten te wachten.

Hannes werkt momenteel aan een boek over de Middellandse Zee. Hij is tevens gastdocent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten KASK in Gent. Studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent (KASK). Na een periode van freelancen voor diverse media, heeft hij zich toegelegd op het realiseren van autonome documentaire projecten, vaak met een sociaal-politieke inslag.

Boek te bekijken op zijn website. Of te koop op [amazon_link id=”9020984020″ target=”_blank” ]Amazon[/amazon_link]