Jan Kempenaers

Op het eerste zicht lijkt de landschapsfotografie van Jan Kempenaers rechtlijnig fotografisch, maar hoe langer je kijkt, hoe meer de beelden zich ontvouwen als conceptueel en hoe minder als louter optisch. Zijn foto’s zijn veel meer dan dagdagelijkse, picturale ideogrammen. Het zijn krachtige, gedempte beelden van semi-urbane plaatsen die met kracht de postindustriële conditie bevestigen en de getechnologiseerde mens in om het even wat voor geografische omgeving tonen.

De laatste weken gaan de beelden van Kempenaers de wereld rond in blogs. Meestal zonder naamsvermelding. Voor de blogs zijn het de monumenten die  show stelen. Voor ons zijn het de composities en de visie van de fotograaf die de show stelen. Zonder zijn bewuste keuzes waren de monumenten nooit zo mooi geworden.

Jan Kempenaers doctoreert momenteel aan KASK.
Je kan de rest van zijn werk ontdekken op jankempenaers.info
Of je kan het fotoboek kopen op [amazon_link id=”9077459502″ target=”_blank” Amazon[/amazon_link]